Waarom alleen originele kabels Iphone?

Waarom nu alleen originele kabels bij een Apple Iphone?

originele kabel?

Tot nu toe zijn de meeste iphone’s uitgerust met een lightning cable. Die laadingang van de iphone is tevens de usb-poort. Via een speciale Laadchip wordt door de iphone gekozen of er geladen moet worden of dat de usb functie (data opslag, backup, muziek) uitgevoerd moet worden. Daar het een standaard usb-laadchip is kan deze niet lang meer dan 6v en 2 ampere verdragen. Gebeurd dit wel dat raakt de laadchip permanent beschadigt. Dit is door ons na te meten.

Laadchip wordt minder?

Als er teveel vermogen in de iphone word geladen dan komt de beveiligings–chip van het origine lightningsnoer in actie. Deze kan tot een bepaald niveau de stroom temperen. Is de stroom te hoog en duurt dit te lang dan knapt deze chip. De telefoon is dan beschermd door de lightning-kabel. Koop daarna direct een originele.

Goedkope imitatie laadkabel vaak goedkoper en gaat langer mee.

Je zou kunnen stellen omdat er geen zekering in de goedkopere laadkabel zit dat hij langer meegaat. Maar een zekering zit er niet voor niets. Als de bron teveel stroom of ampere geeft gaat je iPhone met een goedkope laadkabel hierdoor stuk. Het is een sluipend proces welke vaak in alle iPhone’s in huis doordringt omdat men ook vaak elkaars laadkabel gebruikt.

Hoe weet ik of de laadkabels welke ik in huis heb ook origineel zijn?

Ja dat is een moeilijke. Hoe moet je als leek nu weten of je kabels thuis origineel zijn?

Deze kabel is niet ok

Ten eerste; heb je een nieuwe iPhone besteld en geseald thuisgekregen dan heb je een originele kabel. Al het andere kan je niet zeker zijn. tweedehands, refurbished iPhones kunnen dus een imitatie kabel bevatten.

Ten tweede; Hier in de werkplaats hebben wij een testapparaat welke de kabel uitleest. Deze checkt de chip in de kabel en geeft aan of deze fake of origineel is.

Deze kabel is origineel en goed bevonden.

Zo kun je al je kabels meenemen en even laten testen bij Scholten Telecom.

Voorkom problemen en vervang je Lightning-kabels.

Als je dus weet welke kabel echt en welke fake is neem dan een drastische maatregel. Fake-kabels eruit en goede kabels mee naar huis. Voor een veilig opladen en een zorg minder.

nog steeds hebben we veel reparaties van laad-chips welke onnodig zijn. Dus geen verkeerde zuinigheid maar een originele kabel. Tot ziens in onze winkel/Werkplaats aan de Torenvalk 38 7827HM te Emmen.

de lichtblauwe chip wordt beschermd door de Lightning-kabel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *