Accu vervangen makkelijk?

Het vervangen van een accu was vroeger kinderspel, achterkant eraf accu eruit en nieuwe accu erin. Dat is tegenwoordig wel anders. Ip-gecertificeerde telefoons ( waterproof). Worden zo gemaakt dat de accu compleet is geïntegreerd.Vaak kan deze accu niet zomaar worden uitgebouwd.
In onze werkplaats vervangen wij dan deze accu. Het duurt ongeveer een half uurtje. Bij waterdichtheid soms wat langer.

Ook zijn deze accu’s van onze Aziatische buurlanden vaak nog gesoldeerd ook. Dus dat vereist wat meer Skills welke we uiteraard ook in huis hebben.

Het gevaar van hitte bij lithium- batterijen,

Bolle accu vervangen

Als je telefoon erg heet wordt tijdens het laden of een dagje in de zon is dat slecht voor je batterij. Telkens als de accu boven de 65 graden komt dan wordt deze een micro-millimeter dikker. Met als gevolg dat je ingebouwde accu alles in de telefoon fijn drukt met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk kan de achterkant of het scherm naar buiten worden gedrukt. Soms met fatale gevolgen voor het scherm. Mocht je telefoon warm/heet aanvoelen dan is het noodzaak om deze minimaal 4 uur uit te zetten. Hierna is de opwarm-cycli doorbroken.
hier is het scherm omhooggedrukt
Li-ion accu’s gaan ongeveer 1,5-2 jaar mee. Je kan deze accu’s in onze werkplaats vervangen. De meeste accu’s hebben wij op voorraad.

Hier wat links over de merken, modellen en prijzen,